Aktualności

Aktualności / Oferta

Wieczór po Zbóju. Hej!!

Wieczór po Zbóju. Hej!!
Restauracja Da Vinci zaprasza na kolację po zbójnicku 23 lutego 2019 r. od 16:00 – 18:00!!!
Smaki świętokrzyskich zbójników:

Dania ciepłe:
– żur zbójnicki
– bigos
– płonąca świńska noga z pieczonymi ziemniakami po zbójnicku
– pierogi ruskie i ze szpinakiem

Zimne przekąski:
– półmisek zbójecki: kiełbasa zbója, salceson, pasztetowa, boczek
– kawior Zbója Madeja – kaszanka z kiszoną kapustą
– sałatka madejowa (jarzynowa)
– smarowidło z ogórem spod Łysej Góry
– śledzie zbója
– ryba w galarecie z soku jabłkowego i musztardy francuskiej 
na słodko:
– baba zbójnika z rodzynkami
– strudel zbójniki

A w karczmie Zbója Madeja:
– baniok Janosika
– naleweczka Madejowej
– grzaniec zbójnicki
– herbata Zbója Madeja
– kompot z suszonych owoców młodych zbójników

Zbój Madej powita po zbójnicku i zaprezentuje:
– historie zbójników świętokrzyskich
– opowie o kulinariach zbójnickich
– wzniesie liczne toasty za przybyłych gości
– zaprosi na korowód zbójecki
– wybrańców zakuje w dyby
– zapowie planowane imprezy plenerowe po zbóju!!!
Jedzenie i picie bez ograniczeń. Hej!!
Cena: 80 zł osoba

Filmowe Ostatki

Filmowe Ostatki w Da Vinci Restauracji!!!
 
Już dziś Restauracja Da Vinci w Podzamczu zaprasza na gwiazdorskie ostatki!
Które odbędą się 2 Marca od godz 20:00.
 
Motywem przewodnim tegorocznego balu będzie film, a co za tym idzie gwiazdy- dużego i małego ekranu!
 
Zabawę poprowadzi DJ Paweł Picheta @Dj/WodzirejPaweł oraz Wodzirej Tomasz Kania @wodzirejeznadtamizy.
 
Zaprosimy Państwa w podróż przez niezapomniane przeboje z filmów, seriali, superprodukcji a może z romantycznej opowieści
 
W przerwach zachęcimy Państwa do wzięcia udziału w konkursach i zabawach prowadzonych przez duet Paweł&Tomek. Sprawdzimy znajomość motywów muzycznych z filmów i serial. Nie zabraknie kultowych teksów, powiedzonek!
 
Zachęcamy do gwiazdorskich przebrań! Nie może zabraknąć Marilyn Monroe czy Don Corleone. A może i Lord Vader zaszczyci nas swoją obecnością.
 
Menu:
Dania główne:
– rosół z bażanta z kołdunami
– polędwiczka w sosie własnym z salsą o opiekane ziemniaki
Danie ciepłe:
– gołąbek w sosie koperkowym
Przekąski:
– półmisek mięs pieczonych
– ryba w galarecie z sokiem jabłkowym i musztardą francuską
– śledź po hollywoodzku
– faszerowane pieczarki
– sałatka cezar
– sałatka z granatem
– szparagi w sosie tatarskim zawijane w szynce
napoje zimne i gorące, ciasto, owoce, 05, litra wódki lub 0,7 wina na parę
 
Cena: 250 zł/para