Lunche Bufetowe

Oferta Lunche Bufetowe 2019

Executive Chef

Michał Markowicz

 

ZESTAW I - cena 75 zł

  • zalewajka świętokrzyska z ziemnikami
  • kurczak pieczony po gruźińsku
  • klopsy z szynki w sosie pomidorowym
  • morszczuk soute z pieczarkami
  • zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem
  • ryż smażony z warzywami
  • kapusta zasmażana ( sezonowa )
  • puree ziemniaczane
  • ciasto jogurtowe ze śliwką

ZESTAW II – 70 zł

  • krem z cieciorki i pomidorów
  • rolada drobiowa w wędzonej papryce z porem i boczkiem w sosie serowym
  • medaliony z polędwicy wieprzowej po parysku
  • dorsz z pieca w sosie sojowym z trawą cytrynową
  • Ryż smażony z warzywami
  • kalafior gotowany
  • Farfale ze szpinakiem
  • ziemniaki z koperkiem
  • kompresowane brzoskwinie z bitą śmietaną i kruchym ciastkiem

ZESTAW III – cena 65 zł

  • ramen z warzywami i jajkiem (dodatki osobno)
  • grillowane pierśi z kurczaka na warzywach z sosem tzatzyki ( soso podany osobno)
  • duszona wieprzowina w sosie własnym
  • miruna w sosie koperkowym
  • kaszotto z pęczaku z warzywami
  • penne w sosie pomidorowym
  • brukselka z boczkiem
  • gotwane bataty z rozmarynem
  • ciasto jogurtowe z truskawkami

ZESTAW IV – cena 69 zł

  • kapusniak ze świeżej kapusty
  • medaliony z indyka w curry
  • zrazy ze schabu w sosie pieczeniowym
  • filet z czarniaka smażony w jajku
  • pieczone ziemniaki z warzywami i serem
  • kasza gryczana z żurawiną i brukselką
  • buraki zasmażane
  • kluski śląskie
  • sernik z musem z czarnej porzeczki

ZESTAW V – cena 62 zł

  • Minestrone z makaronem orzo
  • rolada z indyka w sosie pieprzowym
  • zrazy siekane z cebula i pietruszką
  • kotleciki rybne zapieczone z mozzarela i bazylią
  • penne w sosie pomidorowym
  • palona kasza pęczak
  • kapusta zasmażana ( sezonowa )
  • ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • krem kokosowy z malinami i miętą

ZESTAW VI – cena 70 zł

  • chowder kukurydziany
  • kotleciki drobiowe z sosem jogurtowo miętowym ( sos podany osobno)
  • grillowany karczek z sosem bbq ( sos podany osobno )
  • filet z dorsza soute w sosie koperowo-cytrynowym
  • farfale z bazylią i czarnymi oliwkami
  • pikantny ryż w curry
  • warzywa gotowane
  • pieczone bataty
  • babeczki z owocami

 

Każdy zestaw zawiera :

bufet sałatkowy ( mix sałat, pomidory, ogórki, oliwki)

surówki z sezonowych warzyw – dwa rodzaje

owoce filetowne

sosy do sałatek ( tzatzyki, vinegre, śmietanowy ze szczypiorkiem)

oliwy smakowe

Dodatkowa opcja:

W okresie letnim mają Państwo możliwość zamiany zupy lub kremu na chłodnik z botwiny lub

 z ogórków