Menu Okolicznościowe

MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Executive Chef

Michał Markowicz

 

PRZYSTAWKI serwowane na talerzu do wyboru:

1.Carpacio z rostbefu z rukolą i parmezanem 18 zł/os

2.Vitello tonato z polędwicy wieprzowej z grzanką 16 zł/os

3.Matias podany na sałatce z moreli i jabłek z musem chrzanowym 12 zł/os

4.Terrina drobiowa z kalafiorowym musem i popcornem gryczanym 12 zł/os

 

ZUPY do wyboru:

1.Rosół z domowym makaronem i warzywami 10 zł/os

2.Żurek Świętokrzyski z jajkiem i kiełbasą 12 zł/os

3.Krem z pomidorów z jogurtem 8 zł/os

4.Krem z kalafiora ze smażonymi ziemniakami i oliwą z suszonych pomidorów 8 zł/os

 

DANIA Z DROBIU do wyboru:

1.Grillowana pierś z kurczaka otulona boczkiem ze smażonymi ziemniakami na sałatce z pieczarek i fasolki szparagowej 27 zł/os

2.Udko z kurczaka marynowane w chilli i limonce z grillowanymi warzywami i bagietką czosnkową

25 zł/os

3.Pieczona pierś indycza w sosie marinara z puree ziemniaczanym, smażoną marchwią i brukselką

29 zł/os

 

DANIA Z WIEPRZOWINY do wyboru:

1.Polędwiczka wieprzowa sous vide na musie ze smażonego kalafiora, z konfitowanym ziemniakiem, marynowaną kalarepą i chrupiącymi warzywami 35 zł/os

2.Kotlet schabowy z kością, młodymi ziemniakami i zasmażaną kapustą 27 zł/os

3.Sznycel wieprzowy zapieczony z pieczarkami i serem ze smażonymi ziemniakami i mixem sałat

26 zł/os

4.Grillowany stek z karczku na smażonych ziemniakach z fasolką szparagową i sosem BBQ

26 zł/os

DANIA Z WOŁOWINY do wyboru:

1.Policzki wołowe w sosie własnym ze smażoną fasolką, marchwią i z ziemniakami 36 zł/os

2.Bitki wołowe w sosie myśliwskim z ziemniakami i mizerią 42zł/os

 

 

DANIA DLA DZIECI do wyboru:

1.Stripsy z kurczaka z frytkami i mizerią – 14 zł

2.Kluseczki ziemniaczane z bułką tartą i surówką z marchewki – 10 zł

 

Kolejne ciepłe danie – do wyboru, któreś z dań mięsnych wyżej wymienionych lub:

 

– Mix pierogów regionalnych (6 szt.) – 14 zł/porcja

– Beef strogonof – 20 zł

– Barszcz czerwony z uszkami – 14 zł

– Flaczki na ostro – 13 zł

– Krokiety z kapustą z zupą grzybową do popicia – 18 zł

– żur na zakwasie z jajkiem i kiełbaską – 13 zł

 

ZAKĄSKI ZIMNE (zestaw do wyboru):

ZESTAW I cena 45 zł

Pasztet z żurawiną

Boczek pieczony z sosem musztardowym i rukolą

Schab z chrzanem i szczypiorkiem

Śledź z cebulą w oleju

Sałatka z brokuł, jajek i gruszek

 

ZESTAW II cena 48 zł

Roladki drobiowe z winogronem w galarecie

Plastry polędwiczki wieprzowej w sosie majonezowym

Schab z chrzanem i szczypiorkiem

Śledzie w pomidorach z rodzynkami

Sałatka z kurczaka i ananasa

 

ZESTAW III cena 55 zł

Schab z chrzanem i szczypiorkiem

Rostbef wołowy z sosem tatarskim

Sushi z warzywami

Łosoś wędzony z serkiem chrzanowym

Sałatka z wołowiną, kukurydza i fasolką w sosie czosnkowym

 

SERWIS KAWOWY: – 25 zł/os- do 6 godz; 30 zł do 8 godz., 35 zł do 10 godz.

  1. Kawa
  2. Herbata
  3. Soki: jabłkowy, pomarańczowy
  4. Woda z owocami
  5. Owoce
  6. Napoje gazowane: pepsi, 7-up, mirinda

 

Ciasta 100 g na osobę do wyboru:

 

– ciasto z galaretkami – 5 zł/os

– sernik – 5 zł/os

– ciasto z owocami – 5 zł/os

– miodownik – 5 zł/os

– szarlotka – 5 zł/os

 

Desery:

– słodki stół: panna cotta; słodkie finger food: koszyczki, babeczki, kremy owocowe- 25 zł/ os

– sezonowe owoce w mleku sojowym z nasionami chia, zabajone – 10 zł/porcja

– lody w owocach – 14 zł/szt.

– desery lodowe – 12 – 18 zł/szt.

– sałatka owocowa – 12 zł/porcja

– panna cotta – 5 zł/szt

– creme brule – 10 zł/szt

– bezy z owocami – 14  zł/szt

– sernik szefa – 16 zł/ porcja

 

Dodatkowo płatne:

Tort śmietanowy z dowolnymi smakami –100 zł/kg

Wódka – 50 zł/0,5 l np. strumbas

Wino bankietowe – 60 zł/0,7 l

Pozostałe alkohole dostępne są w barze na restauracji.

 

UWAGA: istnieje możliwość wniesienia własnego alkoholu po wniesieniu opłaty zwanej „korkowym” w wysokości 10 zł od każdej dorosłej osoby