Menu Restauracji

MENU

Executive Chef Michał Markowicz

PRZYSTAWKI

Carpaccio wołowe 31,00

sałata/kapary/oliwa/parmezan

Śledź w syropie cebulowym 16,00

chrzan/pierożki z kalarepy i słodkiej kapusty kiszonej/majonez z nasturcji/koperek/słonecznik

Ośmiornica smażona oliwie 49,00

czosnek/pietruszka/pomidory/oliwki/bagietka

Krewetki 30,00

pomidory/bagietka/czosnek

 

ZUPY

Rosół 10,00

nasz makaron (wyrób własny)/wiejska kura/wołowina/warzywa/pietruszka

Żurek świętokrzyski 14,00

biała kiełbasa/maślanka/jajko/chrzan

 

SAŁATKI

Z kurczakiem lub krewetkami 25,00

sałata rzymska/pomidory/oliwki/grzanki/sos jalapeno

Z serem górskim 25,00

melon/szparagi/ser góralski/sos mango/sałaty/pomidor suszony

 

DANIA GŁÓWNE

Wołowina długo gotowana w sosie własnym 37,00

mizeria/kluska z boczkiem/smażona marchew/fasolka edamame

Schabowy z kością 37,00

Młode ziemniaki/kapusta/koper/musztarda

Pierś z kurczaka zagrodowego 24,00

Puree ziemniaczane/pieczarki/fasolka szparagowa/pomidory/czosnek

Stek z polędwicy 72,00

Smażone ziemniaki/kalafior/szparagi/twarożek czosnkowy

Pierogi Świętokrzyskie 18,00

wiejski twaróg/ziemniaki/boczek/majeranek/cebula

Pstrąg z Białej Nidy 35,00

marchew/cukinia/ziemniaki/majonez czosnkowy/oliwa koperkowa

Polędwica z dorsza w palonym maśle 36,00

kalafior/zielony groszek/popcorn gryczany/pomidorki/kruszonka ziołowa

Wiosenne kaszotto 18,00

pęczak/fasolka edamame/marchew/pieczona papryka/pomidory/kozi ser/truskawki

 

DESERY

Sernik 16,00

Lody waniliowe

Parfait 16,00

chałwa/czekolada

 

MENU DZIECIĘCE

Rosołek 8,00

Pomidorowa 8,00

Kluseczki ziemniaczane z bułką tartą i surówką z marchewki 12,00 

Stripsy z kurczaka z frytkami i mizerią 14,00