MENU
Executive Chef Michał Markowicz
PRZYSTAWKI
Carpaccio wołowe 32,00
sałata/kapary/oliwa/parmezan
Śledź w syropie cebulowym 18,00
chrzan/pierożki z kalarepy i słodkiej kapusty kiszonej/majonez z nasturcji/koperek/słonecznik
Łosoś MÓWI marynowany w imbirze 23,00
Chrupiący ryż/fenkuł/rzodkiewka/marakuja/rukola
Krewetki 32,00
Mango/ananas/chilli/szpinak/bagietka
ZUPY
Rosół 10,00
Nasz makaron (wyrób własny)/wiejska kura/wołowina/warzywa/pietruszka
Zalewajka po kielecku 10,00
Zakwas pszenny/ wiejska śmietana/ suszony grzyb/ okrasa
Krem z kiszonej kapusty 14,00
Borowik/śmietana/pietruszka
SAŁATKI
Z kurczakiem lub krewetkami 25,00
Sałata rzymska/pomidory/oliwki/grzanki/sos jalapeno
Z serem Buncokiem Strzałkowskim 25,00
Buncok/ tortilla anyżowa/ szpinak/ cykoria/ gruszka w rozmarynie/ miód/ orzechy
DANIA GŁÓWNE
Wołowina długo gotowana w sosie własnym 37,00
Mizeria/kluska z boczkiem/smażona marchew/fasolka edamame
Stek ze schabu marynowany w mleku i rozmarynie 31,00
Konfitura z leśnych grzybów/kasza gryczana/burak/jabłko
Golonka faszerowana 32,00
Sos z gotowania/puree ziemniaczano chrzanowe/marchew/burak/musztarda
Pierś z kurczaka zagrodowego 27,00
Kaszotto/fasolka szparagowa/boczek/czosnek
Stek z antrykotu/ stek z polędwicy 58,00 /72,00
Ziemniaki/gorczyca/marchew/seler/borowik
Pierogi 20,00
Leśne grzyby/kapusta kiszona/bulion z pieczonej cebuli
Pstrąg z Białej Nidy 34,00
Dynia/seler/pęczak/edamame/szpinak
Łosoś MÓWI 45,00
Łosoś/burak/salsefia/czarny bez/kalafior/czarna porzeczka
Makaron trofie z łososiem MÓWI / borowikami 30,00/ 25,00
Borowik/Mascarpone/szpinak/marchew/pietruszka
DESERY
Sernik 16,00
Lody
Tarta 16,00
Śliwki/sos waniliowy
MENU DZIECIĘCE
Rosołek 8,00
Pomidorowa 8,00
Kluseczki ziemniaczane z bułką tartą i surówką z marchewki 12,00
Stripsy z kurczaka z frytkami i mizerią 14,00
Paluszki rybne z frytkami i surówką z marchewki 16,00