Menu Restauracji

MENU

Executive Chef Michał Markowicz

PRZYSTAWKI

Carpaccio wołowe 32,00

sałata/kapary/oliwa/parmezan

Śledź w syropie cebulowym 18,00

chrzan/pierożki z kalarepy i słodkiej kapusty kiszonej/majonez z nasturcji/koperek/słonecznik

Łosoś MÓWI marynowany w imbirze 23,00

Chrupiący ryż/fenkuł/rzodkiewka/marakuja/rukola

Krewetki 32,00

Mango/ananas/chilli/szpinak/bagietka

 

ZUPY

Rosół 10,00

Nasz makaron (wyrób własny)/wiejska kura/wołowina/warzywa/pietruszka

Zalewajka po kielecku 10,00

Zakwas pszenny/ wiejska śmietana/ suszony grzyb/ okrasa

Krem z kiszonej kapusty 14,00

Borowik/śmietana/pietruszka

 

SAŁATKI

Z kurczakiem lub krewetkami 25,00

Sałata rzymska/pomidory/oliwki/grzanki/sos jalapeno

Z serem Buncokiem Strzałkowskim 25,00

Buncok/ tortilla anyżowa/ szpinak/ cykoria/ gruszka w rozmarynie/ miód/ orzechy

 

DANIA GŁÓWNE

Wołowina długo gotowana w sosie własnym 37,00

Mizeria/kluska z boczkiem/smażona marchew/fasolka edamame

Stek ze schabu marynowany w mleku i rozmarynie 31,00

Konfitura z leśnych grzybów/kasza gryczana/burak/jabłko

Golonka faszerowana 32,00

Sos z gotowania/puree ziemniaczano chrzanowe/marchew/burak/musztarda

Pierś z kurczaka zagrodowego 27,00

Kaszotto/fasolka szparagowa/boczek/czosnek

Stek z antrykotu/ stek z polędwicy 58,00 /72,00

Ziemniaki/gorczyca/marchew/seler/borowik

Pierogi 20,00

Leśne grzyby/kapusta kiszona/bulion z pieczonej cebuli

Pstrąg z Białej Nidy  34,00

Dynia/seler/pęczak/edamame/szpinak

Łosoś MÓWI 45,00

Łosoś/burak/salsefia/czarny bez/kalafior/czarna porzeczka

Makaron trofie z łososiem MÓWI / borowikami 30,00/ 25,00

Borowik/Mascarpone/szpinak/marchew/pietruszka

 

DESERY

Sernik 16,00

Lody

Tarta 16,00

Śliwki/sos waniliowy

 

MENU DZIECIĘCE

Rosołek 8,00

Pomidorowa 8,00

Kluseczki ziemniaczane z bułką tartą i surówką z marchewki 12,00

Stripsy z kurczaka z frytkami i mizerią 14,00

Paluszki rybne z frytkami i surówką z marchewki 16,00