
Wieczór po Zbóju. Hej!!
Wieczór po Zbóju. Hej!!
Restauracja Da Vinci zaprasza na kolację po zbójnicku 23 lutego 2019 r. od 16:00 – 18:00!!!
Smaki świętokrzyskich zbójników:
Smaki świętokrzyskich zbójników:
Dania ciepłe:
– żur zbójnicki
– bigos
– płonąca świńska noga z pieczonymi ziemniakami po zbójnicku
– pierogi ruskie i ze szpinakiem
Zimne przekąski:
– półmisek zbójecki: kiełbasa zbója, salceson, pasztetowa, boczek
– kawior Zbója Madeja – kaszanka z kiszoną kapustą
– sałatka madejowa (jarzynowa)
– smarowidło z ogórem spod Łysej Góry
– śledzie zbója
– ryba w galarecie z soku jabłkowego i musztardy francuskiej
na słodko:
– baba zbójnika z rodzynkami
– strudel zbójniki
A w karczmie Zbója Madeja:
– baniok Janosika
– naleweczka Madejowej
– grzaniec zbójnicki
– herbata Zbója Madeja
– kompot z suszonych owoców młodych zbójników
Zbój Madej powita po zbójnicku i zaprezentuje:
– historie zbójników świętokrzyskich
– opowie o kulinariach zbójnickich
– wzniesie liczne toasty za przybyłych gości
– zaprosi na korowód zbójecki
– wybrańców zakuje w dyby
– zapowie planowane imprezy plenerowe po zbóju!!!
Jedzenie i picie bez ograniczeń. Hej!!
Cena: 80 zł osoba