Wigilia 2019

WIGILIA 2019


         Święta Bożego Narodzenia są bardzo ważnym wydarzeniem dla każdego człowieka. To czas spokoju, wytchnienia i spotkań przy wspólnym stole z rodziną ale i z pracownikami. Takie wspólne świętowanie to doskonała metoda na zbliżenie do siebie ludzi. Doświadczenie chwil bycia razem w sytuacji innej niż codzienna praca wydobywa z ludzi wartości mogące przyczynić się do rozwoju firmy, jej sukcesów, poczucia satysfakcji oraz spełnienia pracujących tam osób.
Przy pięknie nakrytym stole, pełnym świątecznych przysmaków zapominamy o codzienności i dajemy się ponieść magicznej atmosferze. Cudowne aromaty, kolory i smaki naszych potraw pobudzą apetyt oraz przypomną smaki dzieciństwa.
Warto więc już dziś zaplanować firmowe spotkanie wigilijne, uniknąć niepotrzebnego pośpiechu i nerwowych poszukiwań.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z Naszą ofertą, która przygotowaliśmy na tą niezwykłą okoliczność.

Menu serwowane zestaw I – cena 82 zł/ os
Matias z marynowanym ogórkiem , smażonymi plastrami ziemniaków z sosem cebulowym
Staropolska zupa z suszonych grzybów i kiszonej kapusty z jajkiem mollet
Polędwica wieprzowa otulona boczkiem , gotowana sou vide podana na grzybowym
risotto z warzywami
Strudel z jabłkami i waniliowym sosem

Menu serwowane zestaw II – cena 60 zł/ os
Barszcz czerwony z pierożkami z suszonych grzybów i kapusty
Filet z sandacza z sosem z kiszonych ogórków, ziemniaczanym puree i smażoną marchewką
Tarta śliwkowa z migdałami i waniliowym lodem

Menu serwowane zestaw III – cena 42 zł/ os
Krem z dyni z imbirem, kolendrą i wiejskim twarogiem
Smażony filet z karpia z paloną kaszą i musem z pieczonego buraka
Ciepła szarlotka z waniliowym lodem

Menu serwowane zestaw IV – cena 60 zł/ os
Krem z kiszonej kapusty z borowikami
Polędwica z dorsza podana na kaszotto z warzywami
Ciasto czekoladowe z bakaliami

Menu serwowane zestaw V – cena 60 zł/ os
Matias na sałacie z suszonych moreli, ziemniaków, polskich jabłek i cebuli z chrzanowym sosem
Pieczone udo z kaczki podane we własnym sosie z modrą kapustą i francuskimi kluskami
Sernik na czekoladowym sosie

Zimne przekąski
Zestaw I – cena za osobę 45 zł
Smażona limanda na sosie tatarskim
Karp po żydowsku w galarecie
Śledź podany na sałatce ziemniaczanej z kaparami i szczypiorkiem
Sałatka wielowarzywna
Sernik ze skórką pomarańczową
Makowiec

Zestaw II – cena za osobę 60 zł
Kolorowe terriny rybne zawinięte w glony nori
Smażona limanda na sosie tatarskim
Karp po żydowsku w galarecie
Filety z soli z farszem greckim
Śledź podany na sałatce z buraków i groszku zielonego
Roladki z sałatki jarzynowej w płatach tortilli
Sernik ze skórką pomarańczową
Ciasto czekoladowe

Dodatkowo istnieje możliwość zamówienia recitalu kolęd w wykonaniu Antoniny Gorzelak lub innych artystów 🙂

W celu uzyskania szczegółowych informacji dotyczących menu oraz dostępności terminów prosimy o kontakt mailowy bądź tel pod nr: 607 570 902, 530 893 572 lub za pośrednictwem poczty e-mail: restauracja@davinci.travel.pl

Restauracja Da Vinci w Podzamczu ZAPRASZA