Oferta Lunche Bufetowe 2019
Executive Chef
Michał Markowicz
ZESTAW I - cena 75 zł
- zalewajka świętokrzyska z ziemnikami
- kurczak pieczony po gruźińsku
- klopsy z szynki w sosie pomidorowym
- morszczuk soute z pieczarkami
- zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem
- ryż smażony z warzywami
- kapusta zasmażana ( sezonowa )
- puree ziemniaczane
- ciasto jogurtowe ze śliwką
ZESTAW II – 70 zł
- krem z cieciorki i pomidorów
- rolada drobiowa w wędzonej papryce z porem i boczkiem w sosie serowym
- medaliony z polędwicy wieprzowej po parysku
- dorsz z pieca w sosie sojowym z trawą cytrynową
- Ryż smażony z warzywami
- kalafior gotowany
- Farfale ze szpinakiem
- ziemniaki z koperkiem
- kompresowane brzoskwinie z bitą śmietaną i kruchym ciastkiem
ZESTAW III – cena 65 zł
- ramen z warzywami i jajkiem (dodatki osobno)
- grillowane pierśi z kurczaka na warzywach z sosem tzatzyki ( soso podany osobno)
- duszona wieprzowina w sosie własnym
- miruna w sosie koperkowym
- kaszotto z pęczaku z warzywami
- penne w sosie pomidorowym
- brukselka z boczkiem
- gotwane bataty z rozmarynem
- ciasto jogurtowe z truskawkami
ZESTAW IV – cena 69 zł
- kapusniak ze świeżej kapusty
- medaliony z indyka w curry
- zrazy ze schabu w sosie pieczeniowym
- filet z czarniaka smażony w jajku
- pieczone ziemniaki z warzywami i serem
- kasza gryczana z żurawiną i brukselką
- buraki zasmażane
- kluski śląskie
- sernik z musem z czarnej porzeczki
ZESTAW V – cena 62 zł
- Minestrone z makaronem orzo
- rolada z indyka w sosie pieprzowym
- zrazy siekane z cebula i pietruszką
- kotleciki rybne zapieczone z mozzarela i bazylią
- penne w sosie pomidorowym
- palona kasza pęczak
- kapusta zasmażana ( sezonowa )
- ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
- krem kokosowy z malinami i miętą
ZESTAW VI – cena 70 zł
- chowder kukurydziany
- kotleciki drobiowe z sosem jogurtowo miętowym ( sos podany osobno)
- grillowany karczek z sosem bbq ( sos podany osobno )
- filet z dorsza soute w sosie koperowo-cytrynowym
- farfale z bazylią i czarnymi oliwkami
- pikantny ryż w curry
- warzywa gotowane
- pieczone bataty
- babeczki z owocami
Każdy zestaw zawiera :
bufet sałatkowy ( mix sałat, pomidory, ogórki, oliwki)
surówki z sezonowych warzyw – dwa rodzaje
owoce filetowne
sosy do sałatek ( tzatzyki, vinegre, śmietanowy ze szczypiorkiem)
oliwy smakowe
Dodatkowa opcja:
W okresie letnim mają Państwo możliwość zamiany zupy lub kremu na chłodnik z botwiny lub
z ogórków